Robert Cheruiyot, Erkesso Boston Marathon Champs
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Een razendsnel tempo in de mannenrace leidde tot een parcoursrecord voor de 114e Boston Marathon. Hoewel geen enkele Amerikaan de top drie brak, eindigden Ryan Hall en Meb Keflezighi respectievelijk als vierde en vijfde.

Elite topafwerkingen heren

1. Robert Kiprono Cheruiyot (KEN), 2:05:52 (CR) $ 150, 000 + $ 25, 000 CR-bonus

2. Tekeste Kebede (ETH) 2:07:23 $ 75, 000

3. Deribe Merga (ETH) 2:08:39 $ 40, 000

Het vorige parcoursrecord, 2:07:14, werd in 2006 gevestigd door Robert Kipkoech Cheruiyot. De kampioen van Robert Cheruiyot van dit jaar (geen familie van de vorige Robert Kipkoech Cheruiyot) zei dat hij de baan ongeveer twee maanden geleden met Robert K. had besproken om wat tips te krijgen over de koersstrategie.

Hall en Keflezighi's tijden waren:

4. Ryan Hall (VS) 2:08:41 $ 25, 000

5. Mebrahtom Keflezighi (VS) 2:09:26 $ 15, 000

De tijd van Hall zou hem de race van vorig jaar hebben gewonnen, die Deriba Merga won in 2:08:42. "Mijn twee woorden waren vreugde en vrijheid", zei Hall na de race. “Ik reed daar mijn eigen race. Ik heb mijn beste tijden tot nu toe neergezet op het parcours in Boston, waar ik heel blij mee ben.”

Elite topafwerkingen voor dames

1. Teyba Erkesso (ETH) 2:26:11 $ 150, 000

2. Tatjana Pushkareva (RUS) 2:26:14 $ 75, 000

3. Salina Kosgei (KEN) 2:28:35 $ 40, 000

De vrouwen liepen een veel conservatievere race dan de mannen, hoewel het veel sneller was dan de 2:32:16 overwinning van vorig jaar door Kosgei. Teyba Erkesso reed ongeveer 16 kilometer voor de heuvels van Newton weg. Een tijdje had ze een minuut voorsprong op het vrouwenpak, totdat Tatyana Pushkareva een enorme golf injecteerde. Met twee mijl voor de finish had Pushkareva 30 seconden achterstand. Ze eindigde slechts drie seconden achter Erkesso. De beste Amerikaanse finisher was Paige Higgins, die 2:36:00 reed voor de 13e plaats.

In lijn met de traditie van de afgelopen twee jaar werd de damesrace bepaald door slechts enkele seconden. Vorig jaar eindigde Salina Kosgei slechts één seconde voor Dire Tune.

Scènes van de finishlijn

Afbeelding
Afbeelding

Uitgeputte lopers net na de finish op weg naar de Gatorade

Afbeelding
Afbeelding

Een leger van geel geklede vrijwilligers wacht op de lopers. Meer dan 7.000 vrijwilligers helpen op de racedag en pre-race voorbereiding; werken aan de finish is een van de meest elite vrijwilligersposities.

Afbeelding
Afbeelding

Mylar-ruimtedekens, uitgevonden in 1964, zijn op aluminium gebaseerde platen die het lichaam warm houden door warmte terug in het lichaam te reflecteren.

Afbeelding
Afbeelding

Zelfs de kerken waren voor de gelegenheid verkleed. De Old South Church, uitgedost in de kleuren van de marathon van dit jaar, bevindt zich direct naast de finish. De gemeente dateert uit 1669, maar het gebouw werd herbouwd in 1875 en was de gemeente van Samuel Adams.